0

Ape Dah Jadi... TIDAK!!!!!!!!!!

Hari adalah hari yg paling x best sgt ibu rase... naper yer... sbb.....




































































































ibu dah buat salah besar sgt... Baby D jatuh katil... sbb aper Baby D jatuh katil.. sbb ibu x letak balik dia dlm baby coat lepas menyusu... Ya Allah, aper yg aku dah buat nie.. anak baru sorang... dah kelam kabut... ceriteranye mcm nie... pagi td lepas solat subuh ibu susukan Baby D... means ibu kenela amik dia kuar dr baby coat tu... kebiasaannye.. lepas menyusu ibu akan layan dia main2.. mengagah ker aper ker... tp ari nie ntah setan maner dah hasut ibu.. ibu terlelap... Ya Allah... ibu dah luper ker yg ibu ni ader bayi kecil... ampun bangat... dek kerana godaan syaitan suh ibu tito.. yg jadi mangsa anak ibu... sedang asyik ibu melelapkan mater tetibe terdengar sesuatu jatuh... gedebukkk.... pastu kedengaran pulaaa waaaaaaaaawaaaaaaaawaaaaaaaaaaaaaaa... masyaallah, anak aku... seisi rumah terkejut dengar bunyi tuh.... yg paling terkejut nenek... bukan sajer terkejut siap dengan ceramah.... ape yg aku dah buat nie.. anak ibu jatuh... manik2 halus pun berjurai laju jer dari mater ibu... nangis pun x gume bodoh.. anak ko dah jatuh... masa ibu amik Baby D.. dia meniarap.. mungkinkah dia jatuh meniarap... atau kepala dah terhantuk... ibu cek la segala mcm kat tubuh Baby D x de yg bengkak... x de yg lebam... tp ibu risau... perlu ke ibu bawa dia ke klinik... uissshhhh resah nie... gelisah nie.... betul ke org kater kalau anak jatuh pastu muntah kene bawak g jmp doktor.... ikutkan hati ibu nak cuti jer ari nie.. tp x boleh... huhuhuhu..... Baby D, ibu minta maaf banyak2 sbb tidak menjagamu dengan sebaik mungkin.... ibu rase mcm ibu ni x layak jer jadi ibu... anak sorang pun x leh nak handle... Baby D, insyaallah... ibu akan menjadi ibu terbaik buat mu sayang..... Lepas ni no more katil.. akan ibu kerahkan ayah bukak katil tu... tido atas tilam jer la yer.... Baby D... ibu loves u so much.......
0

40 tahun VS 7 Bulan...

Hari ni genap 40 tahun usia perkahwinan Ma & Aboh... dan hari ni juga Darwisy genap 7 bulan... waaaa double celebration... buat Ma & Aboh, moga kalian berdua akan terus kekal berbahagia sehingga akhir hayat, dirahmati Allah selalu, dipermudahkan segala urusan... x lupe juga moga kalian berdua diberikan kesihatan yang baik... Ma.. Aboh... adik sayang sgt pada Ma & Aboh... 

Darwisy.... kejap jer masa berlalu... hari ni anak ibu dah genap 7 bulan... perkembangan terbaru masih belum leh merangkak... yg dia tau meniarap pastu masih lagi mengundur kebelakang... dah pandai pok amai2... asal nyanyi jer pok amai2 tangan tu ligat jer tepuk... kalau naik kete x mo duduk.. asyik nak berdiri jer... aiisshhhh penat gak rase kalau mcm tu... buat anak ibu.. moga diberikan kesihatan yg baik.. membesar dgn sihat dan cerdas... moga menjadi anak yg soleh... taat pada suruhan Allah... hormat org yg lebih tua drpd kamu... moga dipermudahkan segala urusan... ibu dan ayah sayang kamu.... 

Back to Top