0

Mak sakit ati...!!

Aduhai, hari2 en3 yg x best ajer kan... tp nak wat mcm maner... x de tmpt nak luahkan selain kay sini ajew.. ini citer semalam punyer.. pg2 lepas subuh mood ok aje.. main2 ngn darwisy jap sblm berangkat g keje... skrg ni kul 6.30 pg ibu dah kuar rumah bertolak ke tempat keje... sgt awalkan.. nak tau nape sbb ibu keje jauh sket skrg ni... lg pun kawan ibu tumpang kete ibu.. kunun2 konsep kongsi kereta la ni.. cheh podah... balik semula ke cite asal... masa otw nak g amek kawan ibu everything is ok ajer.. smp tmpt keje pun samer... ok ajer... but last not least around kul 9 pg cam tu.. seseorang telah meng'spoil' kan masa gumbira ibu.. masa ceria ibu... damn u man... apesal la ko suke sgt letak kesalahan org lain kepada org lain... hey UNTA, kalau ko x reti jgn lagak pandai yer... ade aku kesah ko tu saper tu... dah ler waktu rehat aku pun ko nak suruh aku wat keje.... patut balik kul 5 ko nak suruh aku stayback smp pukul 7, itu ok lg.. kenkadang kul 9 baru ler aku leh balik.... kesian kan kat Ibu... semalam ibu dah isytihar WAR pada org tu... lepah2 ni mu wak sediri keje mung.... 






mmg dok puah ati aku ngn mung..... mung jage..... 

0

Aku hanyalah Admin staff...

Tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn......... itu jew ler yg boleh ibu katakan kat sini.... naper ibu tensen... ape kene mengena dgn en3 ibu kali ni.... arrrgghhhhhh moh sini nak bg tau.... ibu skrg ni keje kat tmpt baru... kalau dgr dr name kompeni tu mmg gah ler... outsider company... x yah la ibu bg tau name ape kan... kisahnye mcm ni.. ibu cume berjawatan admin staff... TETAPI ibu kene wat kerja2 melibatkan engineer.. civil works.. electrical works.... aduyaiii maner la ibu ni reti nak baca segala darwing mak nenek atuk cucu sekalian tuh... dan2 ajew org atasan ibu ni suh ibu siapkan report melibatkan mende alah tu.... halo incek... saya tara tau punye mcm maner... dulu saya juga belajar IT bukan itu civil or electrical.... dah ler suruh ibu siapkan report... pahtu siap arah lg kene anto petang ni jugok2.... ape ke hal ler ini org.... wahai en.org atasan... ade aku kesah nak siapkan report yg x kene mengena ngn aku tuh... sendiri buat ler... kalau nak jgk suh ibu buat... plz guide me ok... jgn nak arah2 ajer... tp x disetakan dgn tunjuk ajor... 


mcm ni ke gaya nak suh staff wat keje.... 

0

End of 2 series... Enjoying our 3rd Anniversary!!

salam to all my friends... uishhh tetibe jer tulih kut omputih... hehehe... menteng2 ler lo ni duk jadi kuli omputih... lidoh pung duk nok kecek omputih ajew... dok se kecek panjang2... ari ni bertambah lagi umur ibu.. oh no... dah berakhir 2series.... 3 series akan menjelang tiba x lame lg... huhuhu.... x kisah ler 2 series ker... 3 series ker...yg penting enjoy... (ala2 puteri la pulok..)  ibu berharap ibu dpt akan lebih tabah menempuhi hari2 yg mendatang ini.. 











































1 disember 2007.... Hari ni genap 3 tahun ibu bergelas isteri kepada  En. Muhamad Rohaizad(ayah), terima kasih kerna sudi hadir dalam hidup ibu.. terima kasih juga sbb ayah sudi menjadikan ibu suri hidup ayah... walaupun kengkadang ibu ni sokmo jer moody x tentu pasal.. ayah tetap menten ajew melayan karenah ibu... Alhamdullillah.. Syukur padamu Ya Allah... Ibu berharap semoga kami akan kekal bersama hingga akhir hayat... Doa2 la utk ibu dan ayah yer... Amin.....











































































































jeng... jeng... jeng......







bawah lagi laaaa....................















































































kunun kreatif la tuh.... kembang semangkuk jer muke ibu.... hehehe
** hasil tangan sendiri masa study design dolu2....



0

Salam Aidilfitri..!!!


Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga
0

Nak stadi jugok..!!!

tetiba jer terpikir nak stadi lg.. dan dah apply pun.. OUM... part time ajerrzz... naper tetibe jer ibu nak sambung stadi nih.. haaa... disebabkan oleh abang ibu yg sorang tu la... dia sambung stadi... ari sabtu ni kelas dia dah start.. wat degree tu... x aci.. ibu pun nak sambung stadi gak.. maner leh dia ajer yg stadi... kes dengki cemburu  la nie.. tp x salahkan ibu cemburu.. cemburu ibu ni cemburu membina... hahaha... so ibu ditawarkan untuk mengikuti 

Bachelor of Human Resource Management with Honours

so within 2 weeks ibu akn dpt ler keputusan sama ader ibu nih masih layak utk sambung stadi... huhuhu... kenkawan, ibu mohon... doa2kanla moga2 ibu leh sambung stadi... yer ler.. bak kate pepatah "Timbalah Ilmu Sampai Ke Negeri China".. erm tul ker... tul la kot... kalau org lain leh buat.. x kan ibu x leh buatkan... lg satu perkara yg mendorong ibu nak jugak2 sambung stadi sbb SIL ibu ler... dia dh nak abis wat master... thn depan nak sambung PHD lak... aargghhhh... ibu pun nak setanding deme2 tu jugok... x rugi kalau kiter timba ilmu kan... tp da big problem is.. ibu x bg tau pun kat en. suami yg ibu nak sambung stadi... pandai2 ajer apply kan... hope en. suami restu ler ibu utk berjuang kelak... erm.. malas la nak tulih panjang... kat bawah ni bukti ibu dah apply... hehehe.... :-)


0

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..!!


Rasenye belum terlambat ibu nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan... dikesempatan ini juga ibu mohon maaf seandainya ibu ader tersalah kate di ketika ibu menulis blog ini... Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat ibu dan keluarga ibu... 
0

Dia dah pandai merangkak....



citer ni dah lame sebenarnya... ermmm lamer ker... ader la sebulan lepas kot.... tp baru ari ni nak tepek kat blog... yeay... anak ibu dah pandai merangkak... dlm masa seminggu jer dia dah laju ler sgt2... x leh lepe kate org ganu... sblm anak ibu ni leh merangkak, ibu selalu gak vakap2 ngn nenek biler la anak ibu ni nak merangkak... dok sabo sunggoh.... tp alih2 biler doh bulih ngakok nie... ibu lak x senang duduk.. bukan aper dia asyik nak merayap ajer... 1 thing yg ibu suka sgt anak ibu jenis yg x mengutip... dia cume akan tertarik dgn sesuatu yg dia suker... cthnye henpon... newspaper... handbag ibu... n mini bus dia... tp mungkinkah belum masanya dia nak jadik pekerja alam flora... uiisshhhh mtk jauh la sumer tu... kalau baju tok sah cakap... kelabu asap jadinyer.... haaaa tu citer pasal dia ngakok.... 


0

Ape Dah Jadi... TIDAK!!!!!!!!!!

Hari adalah hari yg paling x best sgt ibu rase... naper yer... sbb.....




































































































ibu dah buat salah besar sgt... Baby D jatuh katil... sbb aper Baby D jatuh katil.. sbb ibu x letak balik dia dlm baby coat lepas menyusu... Ya Allah, aper yg aku dah buat nie.. anak baru sorang... dah kelam kabut... ceriteranye mcm nie... pagi td lepas solat subuh ibu susukan Baby D... means ibu kenela amik dia kuar dr baby coat tu... kebiasaannye.. lepas menyusu ibu akan layan dia main2.. mengagah ker aper ker... tp ari nie ntah setan maner dah hasut ibu.. ibu terlelap... Ya Allah... ibu dah luper ker yg ibu ni ader bayi kecil... ampun bangat... dek kerana godaan syaitan suh ibu tito.. yg jadi mangsa anak ibu... sedang asyik ibu melelapkan mater tetibe terdengar sesuatu jatuh... gedebukkk.... pastu kedengaran pulaaa waaaaaaaaawaaaaaaaawaaaaaaaaaaaaaaa... masyaallah, anak aku... seisi rumah terkejut dengar bunyi tuh.... yg paling terkejut nenek... bukan sajer terkejut siap dengan ceramah.... ape yg aku dah buat nie.. anak ibu jatuh... manik2 halus pun berjurai laju jer dari mater ibu... nangis pun x gume bodoh.. anak ko dah jatuh... masa ibu amik Baby D.. dia meniarap.. mungkinkah dia jatuh meniarap... atau kepala dah terhantuk... ibu cek la segala mcm kat tubuh Baby D x de yg bengkak... x de yg lebam... tp ibu risau... perlu ke ibu bawa dia ke klinik... uissshhhh resah nie... gelisah nie.... betul ke org kater kalau anak jatuh pastu muntah kene bawak g jmp doktor.... ikutkan hati ibu nak cuti jer ari nie.. tp x boleh... huhuhuhu..... Baby D, ibu minta maaf banyak2 sbb tidak menjagamu dengan sebaik mungkin.... ibu rase mcm ibu ni x layak jer jadi ibu... anak sorang pun x leh nak handle... Baby D, insyaallah... ibu akan menjadi ibu terbaik buat mu sayang..... Lepas ni no more katil.. akan ibu kerahkan ayah bukak katil tu... tido atas tilam jer la yer.... Baby D... ibu loves u so much.......
0

40 tahun VS 7 Bulan...

Hari ni genap 40 tahun usia perkahwinan Ma & Aboh... dan hari ni juga Darwisy genap 7 bulan... waaaa double celebration... buat Ma & Aboh, moga kalian berdua akan terus kekal berbahagia sehingga akhir hayat, dirahmati Allah selalu, dipermudahkan segala urusan... x lupe juga moga kalian berdua diberikan kesihatan yang baik... Ma.. Aboh... adik sayang sgt pada Ma & Aboh... 

Darwisy.... kejap jer masa berlalu... hari ni anak ibu dah genap 7 bulan... perkembangan terbaru masih belum leh merangkak... yg dia tau meniarap pastu masih lagi mengundur kebelakang... dah pandai pok amai2... asal nyanyi jer pok amai2 tangan tu ligat jer tepuk... kalau naik kete x mo duduk.. asyik nak berdiri jer... aiisshhhh penat gak rase kalau mcm tu... buat anak ibu.. moga diberikan kesihatan yg baik.. membesar dgn sihat dan cerdas... moga menjadi anak yg soleh... taat pada suruhan Allah... hormat org yg lebih tua drpd kamu... moga dipermudahkan segala urusan... ibu dan ayah sayang kamu.... 

0

Sketsa Talipong....


mcm2 ceritera disebalik sketsa ni kan... haaa... mule2 ibu tgk clip ni satu hape pun ibu x paham.. biler dh tgk berulang kali enjoy lak... mule2 ibu tgk sketsa ni kut henset ibu... ayah pulak duk kater ntah ape2 la ibu ni duk tgk lawak bodo.. last2 dia lak yg selok suh ibu search kat tenet... haaa... ibu baru jer jmp clip ni you tube... haaa leh la ibu share ngn u ollzz sumer... so korang layan jer la... klip nie yer... rehat2 kan minda... 


0

Botak Again...!!

Tetiba jer rase cam nak post gambo kat sini... citer ni dah basi pun.. dah seminggu pun... tp nak jgk letak kat sini... mende ni mmg dah lame ibu rancang.. tp jumaat lepas baru menjadi.. huhuhu... anak ibu once again botak... shuuumeelllll sgt biler darwisy botak... makin tembam nengok muke dia... ibu suker sgt biler tgk darwisy botak... sbb aper.....


sebaba pertama....




ibu suker.....
















sebab kedua....









































mmg suker sgt biler nengok kepala die gondol......






























sebab ketiga....



























































botak kan chuuumeeellllll untuk bb n kanak2 riang......






















































cukup la kan sebab muasababnye ..... ye idok.... yg penting.... ibu maintain suker.... huhuhu.... dah la malas nak bebel banyak... layan jer la pic budak botak nie....




















0

To'ki @ Tok Nyang

am back.. setelah sekian lame x berbelog nie... hari ni tibe2 je semangat nak bercerita pasal satu cherite... alkisahnya bermula semasa ibu pergi megamall waktu lunch td... hajat nak g tgk baju ibu... tp smp jer megamall ibu terus je naik ke tingkat 2 pegi kedai makcik ibu... saloon kecantikan MAR... masa naik exkalator, mata ibu terpandang sesuatu.... ibu terpandang ni ha.... 


butik anakku..... 

dan pada masa sama jugak terpampang kat butik nie 

*

*


*


*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*




ibu pun... cepatkan la langkah kedai mak sedara ibu, jmp dia jap pastu terus jer pegi butik anakku... igtkan nak jalan2 jer sambil cuci mate, ermmmm, ader jugak ibu menuai kat butik anakku nie... sempatlah ibu tuai 2 pasang baju utk anak ibu... mahap pic x de...  tp kan, ibu bukan nak citer pasal nie sumer... ibu nak citer pasal nie....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

******



arwah to'ki duduk sebelah kiri...


ha... inilah pic arwah to'ki @ tok nyang 

Arwah Haji Hamzah bin Ismail... naper ibu tibe2 nak citer pasal arwah nie... ni la 1st time ibu dpt tgk wajah to'ki masa mude2... hensem sungguh to'ki ni yer... tujuan ibu letak pic arwah kat sini nak anak ibu kenal saper tok nyang... kalau ibu dah x de sok, tgk la pic tok nyang kat sini yer syg... dan ibu yakin, x sumer org ader pic nie.. ibu pun x de pic ni sebetulnya, tp ibu dpt pic ni dari wan (Mak Zainon)... saper mak zainon nie... haa, kalau nak tau Mak Zainon ni wan ibu.... wan tiri ibu... mane wan kandung ibu? sedey nk ckp, ibu x de pic tok Saodah... dan ibu pun x smpt dgn tok.. saper cucu2 yg smpt ngn tok..... cumer arwah kak fatimah dan abg ibu Mohd Shukry.... tu pun x lame... masa along umur 2 thn tok dah pergi... (al-fatihah buat sumer yg dah tiada).... umur along skrg dah 39 tahun... dah 37thn tok pergi.... arwah to'ki lak dah  16 tahun pergi meninggalkan kami sumer... isshhh... .kalau igt2 bali.. seronok sgt masa arwah to'ki ader... setiap kali musim durian, pastinya to'ki beli durian berbakul2 nak bg anak cucu makan... bukan tu ajer, kalau bulan poser arwah to'ki akan antor murtabak berlapis2 ke tiap2 umah anak2nyer... tp tu semua dah jadi kenangan... 

Anak ibu Syahmi Darwisy... biler dah besar nnt, tunjukkanla pic ni pada sepupu2 mu yer nak... biler kamu dah punyer keluarga sendiri tunjukkanlah pic ini kepada anak2 mu.... ibu nak kamu tau, arwah tok nyang mmg seorang yg berhati mulia.... walaupun arwah ni garang orgnye... tp arwah seorang yg penyanyang... 




0

X-Stitch...!!!!

Lame sunggoh x berblog... windu pulak rasenyer... kali ni ibu nak kongsi citer pasal X-stitch... dolu2 masa ibu masih anak dara... ibu ni rajin la jgk membuat X-stitch... ader la dah siapkan beberapa X-stitch nie... pastu biler dah bertunang ngn ayah kemalasan melanda... tambahan pula masa tu nak wat preparation nak kawin 9months... bukan lame pun.. kejap jer... so ibu tinggalkan je le dunia ber X-stitch nie... pastu biler dah keinginan utk ber "X-stitch" ni meloap2 kembali... tambahan ibu x bekerja masa lepas kawin ri tu... so ader la satu jer ibu sempat siapkan... pastu ibu dpt tawaran menyertai program graduasi menganggur... maka sekali lg ibu terpaksa melupakan hasrat ibu ituuu.... lepas jer tmt prgrm tu somewhere bulan 7 and praktikal 3 bulan ibu kerja la pulok... biler masenye nak ber x-stitch ni kan.... tu semua kejadian tahun 2008

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Tahun 2010

hari ni 14 april 2010... ibu rase nak mulakan semula kerja kerja x-stitch ibu nie... stok benang, kain pattern... sumer banyak lg... ini semua terjadi kerana ibu teruja sgt mummy(mak angkat ibu) wat x-stitch nie... ibu pun banyak gak bertanye ngn mummy pasal x-stitch nie... mummy mmg handal dalam bab2 nie... bukan jer terer dalam hal nie... masak pun terer... biler la nak blajo wat pizza ngn mummy yer... erm... nak sgt blajo tp kebizian pulok ngn anak... tp ibu akan usahakan jugak belajo ngn mummy.... berbalik pada citer kerja2 x-stitch ibu nie... ibu ader banyak sgt patternyer tp bukan la yg beso2... ibu ni x expert mcm mummy... makanya pada pikiran ibu.. nak la ibu mulakan kerja2 nie selewatnya hari sabtu nie.. bukan ape... ibu ni cpt nor tuko pikiran... doakan ibu moga2 projek mega ibu nie menjadi yer... lg satu penyumbang ibu nak meneruskan kerja2 ni adalah sbb td ibu ader tertengok banyak sgt blog pasal x-stitch nie... tu yg ibu sgt teruja nak memulakan semula..... skrg nie layan la antara pic yg ibu suke nak wat nie... heheheh......


nak try wat pic budak comey nie... hehehe..... pattern n color code dh dpt....

pastu....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



ni la projek mega... ermmm mega ker... harap2 jadila usaha ibu kali nie... hehehe.... nnt2 ibu up lg pic aper yg ibu nak wat yer... sekian dulu tuk kali nie....


0

Sukenye Dia..!!

Sukenye dia.. tu jer yg aku leh cakap... balik keje semalam terus je p amik bb Darwisy kat umah pengasuh dia.. pengasuh pun bukan org lain, sepupu ibu.. biasanye waktu amik mesti ibu singgah minum2 ker, makan2 ker kalau ader kueh... tp semalam mcm malas pulak sbb ibu dah janji ngn ayah nak kuar g ECM.. so ibu terus jer amik bb Darwisy....Masa amik tu dia duk minum susu.. ish2, kuat sungguh dia menyusu.. smp jer umah ibu terus jer kemas umah sikit2.. maklumla, sejak ader anak nie waktu yg ader rase mcm x cukup jer.. so ibu kene la pandai2 cukupkan waktu yg ader... masa otw nak balik umah anak ibu ni bukan main lagi duk mengagah.. terhibur sgt tgk dia sengih2... balik semula citer kat umah... lepas dah siap kemas ala kadar ibu pun lepak2 la ngn bb Darwisy sambil tunggu ayah balik... dlm duk lepak2 tu... bb Darwisy ni bukan main lagi mengagah.. duk sengih2... kadang ader jgk terdengar suara menegur... ya allah, bahagianya rasa.. x ternilai hadiah dan amanah yg kamu berikan ini... tgh duk2 layan si kecik ni ibu pun terfikir nak snap gambar dia... so kite layan la gmbr budak kecik nie yer... harap2 kowang2 yg baca blog ibu ni x bosan la yer... utk anak ibu.. biler kamu dah besar sok, kamu baca la blog ibu yg x berapa nak best nie... jom layan gambo.....

1st snap ~ dia gelak 

sengihnye dia... 

tabik tuan... 

masih mampu tersenyum....

dah pandai tgk kamera

bb Darwisy ni suka sgt kalau duk dlm bb carrier nie...

mood dah x baik.. nak mintak dukung...
0

Kenduri Cukur Jambul..!!



Lama sungguh rase x menaip kat sini.. en3 kali ni nak kongsi citer masa cukur jambul ari tu.. citer ni dah lama tp nak kongsi gak ngn kowang2 sumer... Ayah dan Ibu sepakat nak wat majlis cukur jambul utk bb Darwisy pada 6/2/2010, majlis ni kite org buat kat umah Ma dan Abah.. maklumla, umah kami kecik jer.. Kami cume buat cukur jambul hari tu.. insyaallah, kami akan wat akikah utk bb Darwisy raya haji nnt... doakan dipermudahkan segala urusan yer.. so kiter layan jer la gambar sekitar hari kejadian yer... 


malam sebelum majlis cukur jambul


ole2 untuk tetamu


antara tetamu yg hadir


Abah @ Atok ~ duk potong rambut bb Darwisy


bb Darwisy dah mula gelisah


Ustaz Mustaffa ~ tq to Ust. Muastaffa sudi ketuai majlis berzanji...




Tetamu amik makanan ~ menjamu selera


kaum ibu


Terima kasih pada sumer yg sudi hadir pada hari tu... eh lupe lak nak citer pasal hidangan hari tu.. kami sepakat untuk menjamu tetamu pada hari tu dgn menu 

Nasi Putih
Ayam Kari
Sayur Campur
Sambal Belacan
Ikan Masin
Ikan Tongkol Masak Merah
Bubur Kacang
Air Sirap

saper yg masak sumer tu.. tentunya mak saudara ibu(adik Ma)... tq Mok Lah... 

lastly nak share pic putera kesayangan setelah habis majlis... penat sungguh dia.. sumer org nak dukung... sib baik la putera ibu ni x wat hal yer... 


Nyenyak sungguh dia tido... 


0

2 Months Oledi...

Alhamdulillah, hari ni genap 2 bulan anak kesayangan ibu.. sekejap je masa berlalu.. rasenye mcm baru semalam.. skrg Darwisy dah pandai 'mengagah'.. bile dicuit pipinya pasti tersenyum.. sejuk jer ati ibu biler melihat Darwisy tersenyum.. "Ya Allah, kau peliharalah anakku ini.. jadikanlah dia seorang anak yg soleh... menghormati orang yg lebih tua darinya.. jauhkanlah dia dari sebarang kejahatan dan maksiat... permudahkanlah segalanya urusanya bila mana dia dewasa kelak.. Amin"
0

Gambar terbaru Darwisy..!!!

 masa ni kat butik anakku megamall...

 
 first time kuar jalan2..


Lama sungguh x berblog rasenye.. yer, sejak2 dah ader bb ni rase x cukup jer masa 24 jam sehari... en3 kali ni cume nak berkongsi pic terbaru Darwisy.. ni masa ibu dan ayah bawak Darwisy pi jalan2 kat megamall... Masa ni Darwisy baru jer 45 hari... ibu nie mmg x sabo2 nak bawak Darwisy g jenjalan...
0

Alhamdulillah...

Syukur Alhamdulillah... murahnye rezeki Darwisy.. petang semalam ibu baru jer berkira kira nak beli bb carrier dan stroller.. nampaknye rezeki sgt2 sbb ptg semalam sedara ibu ader dtg dan bawakan bb carrier anaknya.... bukan tu aje... siap ngn Breast-Pump Avent + Feeding bottle.... TQ so much... so nampaknye ibu cume kena cari stroller jer la.. ker ader org nak bg.. huhuhu....


Oh lupe la pulak.. hari ni Darwisy dah 22 hari.. kejap jer kan.. ibu lak x sabo2 rasenye tunggu lepas pantang.. nak bawak Darwisy g jalan2.. huhuhu.... perkembangan terbaru Darwisy lak, skrg ni bila panggil name dia.. mata tu mcm melilau jer nak cari suara... tp part yg paling best.. Darwisy ni mmg keras la.. tiap kali nak tukar lampin.. dia mesti angkat kepala.. kalau pegang lak.. kepala dia tu terletak jer... pandai jer dia imbang... kalau bab menyusu pulak... mmg kuat la sgt2... susu tin kecik 4 hari jer leh abis.. tu pun bf... x tau la kalau x bf... agaknye... satu tin besar kot... hahahhaa.... dah 2 minum susu cap mahal lak tu... adoi.. kene kerja kuat la lepas nie...


0

Stroller oh Stroller...


Alahai... perlu ker ader stroller?  fenin sungguh... tp rasenye mmg perlu sbb aku ni suka sgt ukur jalan... tp kalau Darwisy duk kejap jer dlm stroller mcm mane... ? ssh jgk... tp kalau x de lg parah... kalau jalan ngn Darwisy jer esp kat shopping mall... saper nak dokong dia kalau aku nak belek2 ape2 jer yg aku berkenan.... aduuusshhh.... hajat di hati nak sgt beli stroller nie... mcm tomei jer... sbb bb carrier leh letak atas stroller... x de la gedabak mcm model yg lain2... rasenyer ni la plg murah kot ader kat market... sbb yg lain2 cecah smp 1k++... wat pe nak bazirkan.... ermmm... biler la dpt beli nie... sabo2.... insyaallah, kalau ade rezeki.. x kemanenye... heheheheh
0

Muhammad Syahmi Darwisy








Salam.. inilah wajah anak kesayangan ibu pada hari yg ke 11... sowi lambat up pic kat sini... masa Darwisy umur 5 hari, kene admit sbb kuning.. ibu n Darwisy duk hospital 2 hari 1 malam semalam... Ya, Allah... kesian sgt tgk dia kene duk bawah lampu biru tu... tp kan, Darwisy ni mmg pandai la... biler doktor pakaikan dia spek utk mengelakkan kene sinaran biru tu... dia pandai2 jer nak tanggal kan.. so, ibu ape lagi.. terpaksa la memegang tangan anak ibu nie... dugaan sgt masa duk spital.. Darwisy x nak duk bawah lampu biru tu.. mcm mane... so, terpkasa la ibu pegang n riba dia smp ke pagi.. bukan tu ajer... sampaikan ibu pun kene duk bawah lampu... seawal jam 4 pg... doktor dah tolak katil Darwisy ke makmal utk amik darah... isk.. iskk.. sedey nyer dgr Darwisy nangis, tp nak wat mcm mane.. mmg  kene cek darah br tau kuning dia... doktor ckp kalau kuning dia dah turun leh balik hari ni... ibu ni x putus2 la berdoa supaya anak ibu ni dpt balik umah hari ni jgk... igtkan t/hari dah boleh blk, smp ptg result darah x dpt2.. ibu pun ape lg, dengan selamba g tanyer doktor.. mcm mane keputusan darah.. doktor ckp result dah ader n ibu + Darwisy leh balik ptg ni... waaaa, sukenyer... terus jer ibu tepon Ayah Darwisy... yea.. yea... dpt balik muahahaha.... 

Day 6 - biler dah balik umah, mcm2 la petua org2 tua yg ibu ikut... mandi ngn air daun belimbing buluh la... mandi ngn air asam keping la... minum susu kambing la.. beli ubat kat kedai sen sei la... last but not least... berdoa .... 2 hari skali Darwisy kene cek darah kat klinik kesihatan jalan gambut ktn... smp la kuning dia dah ok baru la x yah g klinik.... 

Alhamdulillah... semalam, setelah usia Darwisy 18 hari, kuning x de lg... syukur sangat... baru la ibu leh rase tenang sket... Syukur pada-Mu Ya Allah...


0

Happy New Year.. 2010...!!





Back to Top