0

Alhamdulillah...

Syukur Alhamdulillah... murahnye rezeki Darwisy.. petang semalam ibu baru jer berkira kira nak beli bb carrier dan stroller.. nampaknye rezeki sgt2 sbb ptg semalam sedara ibu ader dtg dan bawakan bb carrier anaknya.... bukan tu aje... siap ngn Breast-Pump Avent + Feeding bottle.... TQ so much... so nampaknye ibu cume kena cari stroller jer la.. ker ader org nak bg.. huhuhu....


Oh lupe la pulak.. hari ni Darwisy dah 22 hari.. kejap jer kan.. ibu lak x sabo2 rasenye tunggu lepas pantang.. nak bawak Darwisy g jalan2.. huhuhu.... perkembangan terbaru Darwisy lak, skrg ni bila panggil name dia.. mata tu mcm melilau jer nak cari suara... tp part yg paling best.. Darwisy ni mmg keras la.. tiap kali nak tukar lampin.. dia mesti angkat kepala.. kalau pegang lak.. kepala dia tu terletak jer... pandai jer dia imbang... kalau bab menyusu pulak... mmg kuat la sgt2... susu tin kecik 4 hari jer leh abis.. tu pun bf... x tau la kalau x bf... agaknye... satu tin besar kot... hahahhaa.... dah 2 minum susu cap mahal lak tu... adoi.. kene kerja kuat la lepas nie...


0

Stroller oh Stroller...


Alahai... perlu ker ader stroller?  fenin sungguh... tp rasenye mmg perlu sbb aku ni suka sgt ukur jalan... tp kalau Darwisy duk kejap jer dlm stroller mcm mane... ? ssh jgk... tp kalau x de lg parah... kalau jalan ngn Darwisy jer esp kat shopping mall... saper nak dokong dia kalau aku nak belek2 ape2 jer yg aku berkenan.... aduuusshhh.... hajat di hati nak sgt beli stroller nie... mcm tomei jer... sbb bb carrier leh letak atas stroller... x de la gedabak mcm model yg lain2... rasenyer ni la plg murah kot ader kat market... sbb yg lain2 cecah smp 1k++... wat pe nak bazirkan.... ermmm... biler la dpt beli nie... sabo2.... insyaallah, kalau ade rezeki.. x kemanenye... heheheheh
0

Muhammad Syahmi Darwisy








Salam.. inilah wajah anak kesayangan ibu pada hari yg ke 11... sowi lambat up pic kat sini... masa Darwisy umur 5 hari, kene admit sbb kuning.. ibu n Darwisy duk hospital 2 hari 1 malam semalam... Ya, Allah... kesian sgt tgk dia kene duk bawah lampu biru tu... tp kan, Darwisy ni mmg pandai la... biler doktor pakaikan dia spek utk mengelakkan kene sinaran biru tu... dia pandai2 jer nak tanggal kan.. so, ibu ape lagi.. terpaksa la memegang tangan anak ibu nie... dugaan sgt masa duk spital.. Darwisy x nak duk bawah lampu biru tu.. mcm mane... so, terpkasa la ibu pegang n riba dia smp ke pagi.. bukan tu ajer... sampaikan ibu pun kene duk bawah lampu... seawal jam 4 pg... doktor dah tolak katil Darwisy ke makmal utk amik darah... isk.. iskk.. sedey nyer dgr Darwisy nangis, tp nak wat mcm mane.. mmg  kene cek darah br tau kuning dia... doktor ckp kalau kuning dia dah turun leh balik hari ni... ibu ni x putus2 la berdoa supaya anak ibu ni dpt balik umah hari ni jgk... igtkan t/hari dah boleh blk, smp ptg result darah x dpt2.. ibu pun ape lg, dengan selamba g tanyer doktor.. mcm mane keputusan darah.. doktor ckp result dah ader n ibu + Darwisy leh balik ptg ni... waaaa, sukenyer... terus jer ibu tepon Ayah Darwisy... yea.. yea... dpt balik muahahaha.... 

Day 6 - biler dah balik umah, mcm2 la petua org2 tua yg ibu ikut... mandi ngn air daun belimbing buluh la... mandi ngn air asam keping la... minum susu kambing la.. beli ubat kat kedai sen sei la... last but not least... berdoa .... 2 hari skali Darwisy kene cek darah kat klinik kesihatan jalan gambut ktn... smp la kuning dia dah ok baru la x yah g klinik.... 

Alhamdulillah... semalam, setelah usia Darwisy 18 hari, kuning x de lg... syukur sangat... baru la ibu leh rase tenang sket... Syukur pada-Mu Ya Allah...


0

Happy New Year.. 2010...!!





Back to Top