0

For the 1st time in year 2011

Salam to all my friendsss.....

Rasenye masih belum terlambat nak ucap Salam Ramadhan buat anda semua... Aduhai, ini adalah post ibu yg pertama untuk thn 2011... alahai... teruk sungguh... org nak berblog... ibu pun nak berblog jugek.... hehehe... tp ade ibu kesah... ibu punye suker laaa.... sebetulnya ibu mmg x de masa nak mengupdate blog ibu nih... mmg banyak citer2 yg menarik sepanjang 7 bulan kebelakang nie... yg x menarik pun ader jugekk.... Tp x per laaa, yg da berlalu biarkan berlalu... da jadi sejarah pung... tp nak citer gak... citer paling menyedihkan untuk thn 2011 nie.... huhuhuhu.... teriak lu jap... hehehe.... my sweetie... my luvly... selama 10 thn ko berkhidmat utk ibu.. akhirnya, pada tanggal 29 Julai 2011... kamu da dpt partner baru... Bukan ibu da x nak jadi partner kamu... mmg nak sgt2.... tp apakan daya... ibu x dpt nak membahagikan kasih sayang utk 2 org partner....ko mmg sgt berjasa utk ibu... sedey woooo......

3/8/2011, genap 3 bln ibu berkhidmat utk kompeni yg org2 duk bising skrg nih.... korang x tau ker... alahhhh... kompeni ni ader projek kat negeri pantai timur semenanjung mesia ni haahhh.... haaa.... kan da tau kan.... ngeh... ngeh... ngeh.... mcm2 mende org da kate kat ibu ni ha... dpt rezeki haram la... rezeki x diberkati la.. mcm2 lg la kalu nak tulih kat sini.... ape pun korang nak cakap... ader aku kesah... yg penting rezeki aku dapat ni halal utk aku sara keluarga aku... selagi aku menipu.. selagi aku x mencuri.. rezeki yg aku dapt ni halal....

ermmm, hari ni da masuk hari ke-8 kite berpuasa... syukur alhamdulillah.. Allah masih memberi ibu kesempatan dan peluang beribadah kepada-Nya... Allah masih memberi ibu peluang untuk menikmati kurniaan-Nya.. Amin....

hok aloh laa,,,, biler pose2 gini semacam malas jer nak tulih panjang2... so ibu berenti dulu untuk kali...

Selamat berpuasa u ollss...
0

Mak sakit ati...!!

Aduhai, hari2 en3 yg x best ajer kan... tp nak wat mcm maner... x de tmpt nak luahkan selain kay sini ajew.. ini citer semalam punyer.. pg2 lepas subuh mood ok aje.. main2 ngn darwisy jap sblm berangkat g keje... skrg ni kul 6.30 pg ibu dah kuar rumah bertolak ke tempat keje... sgt awalkan.. nak tau nape sbb ibu keje jauh sket skrg ni... lg pun kawan ibu tumpang kete ibu.. kunun2 konsep kongsi kereta la ni.. cheh podah... balik semula ke cite asal... masa otw nak g amek kawan ibu everything is ok ajer.. smp tmpt keje pun samer... ok ajer... but last not least around kul 9 pg cam tu.. seseorang telah meng'spoil' kan masa gumbira ibu.. masa ceria ibu... damn u man... apesal la ko suke sgt letak kesalahan org lain kepada org lain... hey UNTA, kalau ko x reti jgn lagak pandai yer... ade aku kesah ko tu saper tu... dah ler waktu rehat aku pun ko nak suruh aku wat keje.... patut balik kul 5 ko nak suruh aku stayback smp pukul 7, itu ok lg.. kenkadang kul 9 baru ler aku leh balik.... kesian kan kat Ibu... semalam ibu dah isytihar WAR pada org tu... lepah2 ni mu wak sediri keje mung.... 






mmg dok puah ati aku ngn mung..... mung jage..... 

0

Aku hanyalah Admin staff...

Tensionnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn......... itu jew ler yg boleh ibu katakan kat sini.... naper ibu tensen... ape kene mengena dgn en3 ibu kali ni.... arrrgghhhhhh moh sini nak bg tau.... ibu skrg ni keje kat tmpt baru... kalau dgr dr name kompeni tu mmg gah ler... outsider company... x yah la ibu bg tau name ape kan... kisahnye mcm ni.. ibu cume berjawatan admin staff... TETAPI ibu kene wat kerja2 melibatkan engineer.. civil works.. electrical works.... aduyaiii maner la ibu ni reti nak baca segala darwing mak nenek atuk cucu sekalian tuh... dan2 ajew org atasan ibu ni suh ibu siapkan report melibatkan mende alah tu.... halo incek... saya tara tau punye mcm maner... dulu saya juga belajar IT bukan itu civil or electrical.... dah ler suruh ibu siapkan report... pahtu siap arah lg kene anto petang ni jugok2.... ape ke hal ler ini org.... wahai en.org atasan... ade aku kesah nak siapkan report yg x kene mengena ngn aku tuh... sendiri buat ler... kalau nak jgk suh ibu buat... plz guide me ok... jgn nak arah2 ajer... tp x disetakan dgn tunjuk ajor... 


mcm ni ke gaya nak suh staff wat keje.... 

0

End of 2 series... Enjoying our 3rd Anniversary!!

salam to all my friends... uishhh tetibe jer tulih kut omputih... hehehe... menteng2 ler lo ni duk jadi kuli omputih... lidoh pung duk nok kecek omputih ajew... dok se kecek panjang2... ari ni bertambah lagi umur ibu.. oh no... dah berakhir 2series.... 3 series akan menjelang tiba x lame lg... huhuhu.... x kisah ler 2 series ker... 3 series ker...yg penting enjoy... (ala2 puteri la pulok..)  ibu berharap ibu dpt akan lebih tabah menempuhi hari2 yg mendatang ini.. 











































1 disember 2007.... Hari ni genap 3 tahun ibu bergelas isteri kepada  En. Muhamad Rohaizad(ayah), terima kasih kerna sudi hadir dalam hidup ibu.. terima kasih juga sbb ayah sudi menjadikan ibu suri hidup ayah... walaupun kengkadang ibu ni sokmo jer moody x tentu pasal.. ayah tetap menten ajew melayan karenah ibu... Alhamdullillah.. Syukur padamu Ya Allah... Ibu berharap semoga kami akan kekal bersama hingga akhir hayat... Doa2 la utk ibu dan ayah yer... Amin.....











































































































jeng... jeng... jeng......







bawah lagi laaaa....................















































































kunun kreatif la tuh.... kembang semangkuk jer muke ibu.... hehehe
** hasil tangan sendiri masa study design dolu2....



0

Salam Aidilfitri..!!!


Salam Aidilfitri Dari Kami Sekeluarga
0

Nak stadi jugok..!!!

tetiba jer terpikir nak stadi lg.. dan dah apply pun.. OUM... part time ajerrzz... naper tetibe jer ibu nak sambung stadi nih.. haaa... disebabkan oleh abang ibu yg sorang tu la... dia sambung stadi... ari sabtu ni kelas dia dah start.. wat degree tu... x aci.. ibu pun nak sambung stadi gak.. maner leh dia ajer yg stadi... kes dengki cemburu  la nie.. tp x salahkan ibu cemburu.. cemburu ibu ni cemburu membina... hahaha... so ibu ditawarkan untuk mengikuti 

Bachelor of Human Resource Management with Honours

so within 2 weeks ibu akn dpt ler keputusan sama ader ibu nih masih layak utk sambung stadi... huhuhu... kenkawan, ibu mohon... doa2kanla moga2 ibu leh sambung stadi... yer ler.. bak kate pepatah "Timbalah Ilmu Sampai Ke Negeri China".. erm tul ker... tul la kot... kalau org lain leh buat.. x kan ibu x leh buatkan... lg satu perkara yg mendorong ibu nak jugak2 sambung stadi sbb SIL ibu ler... dia dh nak abis wat master... thn depan nak sambung PHD lak... aargghhhh... ibu pun nak setanding deme2 tu jugok... x rugi kalau kiter timba ilmu kan... tp da big problem is.. ibu x bg tau pun kat en. suami yg ibu nak sambung stadi... pandai2 ajer apply kan... hope en. suami restu ler ibu utk berjuang kelak... erm.. malas la nak tulih panjang... kat bawah ni bukti ibu dah apply... hehehe.... :-)


0

Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan..!!


Rasenye belum terlambat ibu nak ucapkan Selamat Menyambut Ramadhan... dikesempatan ini juga ibu mohon maaf seandainya ibu ader tersalah kate di ketika ibu menulis blog ini... Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat ibu dan keluarga ibu... 
Back to Top